TheCottageHU

A tervek – Tuskós

EREDETI ALAPRAJZ

A háború előtt épült tuskósi présház az évek-évtizedek során eléggé lepusztult.Sajnos kevesebb eredeti dolgot tudtunk megtartani, mint szerettünk volna, de törekedtünk az eredetiség megőrzésére. A földszinti nyílászárókat az eredetivel egyező osztásúra cseréltük, az egyietlen jobb állapotú ajtólapot az emeleten tolóajtóként hasznosítottuk. Megmaradt a földszinti nyers téglafal, és a parasztfödém. A falak meszelést kaptak. Kívül a régi részek autentikus festéssel készültek, az újak modern szürke nemesvakolatot kaptak.

A régi, feldolgozótérből induló falépcsőt megszüntettük. A bejárati ajtó melletti ablakot átjárónak kibontottuk, ide került az épületbe ‘betolva’ a lépcsőház, mely az alsó és felső szintet összeköti.

A házba érkezéskor közvetlenül a konyha nyílik, onnan balra a nappali és a hozzákapcsolódó fürdő. A praktikum miatt mintás cementlap került a padlóra. A nappali új hajópadló burkolást kapott, a régi befalazott íves ablakot helyreállítottuk. A fürdőben felújítottunk mindent: a régi csöveket, burkolatokat és berendezéseket újra cseréltük. A feldolgozótérbe jakuzzi, a ház elé térkő és szauna került, a kerti kiülő féltetőt kapott és bővült egy kültéri konyhával.

Mivel a teljes tető és szerkezete cserére szorult, ezért meglévő kutyaól ablakos szoba megszűnt.A lépcső feljáróval szembe az emeletre egy második, új fürdőt építettünk, erdőre néző kilátással.Két oldalról nyílnak a hálók: egy kisebb és egy nagyobb családi szoba. Az ablakokat nem a tetőszerkezetbe, hanem a ház két végében nyitottuk meg háromszög formában.

Az emeleten is hajópadló burkolat van. A fürdő ugyanazt a cementlap borítást kapta.

Egyedi megoldásokban gondolkoztunk. A régi, meglévő szerkezeteket amit tudtunk megtartottunk. Az újakat a modern, mai kornak megfelelően alakítottuk ki.

TERVEZETT ALAPRAJZ

A következő bejegyzésben a Várhegyen lévő házikó tervezéséről olvashatsz: A tervek – Várhegy>>>

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.