TheCottageHU

Haladunk tovább!

Mát látszik az alagút vége, de még hosszú út áll előttünk.Haladunk kintről-befelé, felülről lefelé…

Tuskós – a ház lassan eléri külső, végleges formáját. Még rengeteg munka van a kertben: tereprendezés, víztisztító berendezés és öntözőtartály telepítése, térkövezés, füvesítés…

Várhegyen a tető felújítása van soron. Megszabadulunk a palától, mely cserére szorul és köztudottan rákkeltő! A tető újrarakásával megszűnik a ház oldalán lévő feljáró, melyet mind biztonsági, mind praktikussági szempontok miatt szüntettünk meg. Szerencsére a gerendák épek és a tetőben van elég kőzetgyapot szigetelés, így csak a lécezés toldásával egyszerűen átraktuk az eredetihez hasonló, de korszerű cseréppel.

Nem spóroltunk a hőszigeteléssel, grafitos került fel a falakra körben, a padlóra vízszigetelés került. Ezáltal nemcsak a ház tájolása, az előtte álló diófa, a borospince klímája, hanem a korszerű anyagok is lehetővé teszik majd a téli-nyári itt tartózkodást, egyúttal növelik a komfortérzetet. Nem mellesleg szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot. Az építkezés során szakszerűen kezeltük a keletkező (nem kis mennyiségű) építési törmeléket, a palát hivatalos hulladékmegsemmisítővel (Tetőcsereprogram keretein belül) vitettük el.

A vízelvezetés miatt a ház előtti teraszt is újrabetonoztuk, visszakerül a fa árnyékoló.

A szőlővel felfuttatott pergolás teraszon kellemes nyáron a hűvösben itt főzőcskézni, beszélgetni a barátokkal.

Még volt időnk és kellett, hogy legyen energiánk a szőlő újratelepítésére, melyhez tavasszal készül el a támrendszer.

A következő bejegyzésben a benti munkálatokról olvashatsz: Bent >>>

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.