TheCottageHU

Ez most már tényleg kész!

Íme egy romantikus erdei szállás családoknak, pároknak jakuzzival és szaunával teljesen felszerelten!

Ahogy a magyar közmondás is tartja: „Nem egy nap épült Buda vára”.

Íme, az elkészült, minősítés előtti állapotról készült képek Tuskósi vendégházunkról.

A szállást baráti társaságnak, pároknak, családoknak terveztük, mely 4+2 főnek nyújt kényelmes pihenést, kikapcsolódást.

Tuskós alaprajz
Tuskós alaprajz

Az eredetileg nappali-konyhás házat a padlástér beépítésével különálló hálókkal bővítettük.

Nagyon szerettük a ház eredeti kialakítását, megjelenését (a tetőt is az eredetivel megegyező cseréppel fedtük), de sajnos kevésnek bizonyult a tér a padlás kihasználása nélkül. Mivel a padlásfeljáró házon kívül volt, hogy megoldjuk a szintek összekötését, a lépcsőházat a ház közepében, egy meglévő ablak megnyitásával hoztuk létre.

A hozzáépítés szándékosan egy modern, hangsúlyos elem, mely színével is jól elkülönül az eredeti, régi épülettől.

A markáns lépcsőháznak köszönhetően a földszinten konyha-étkező-nappali és egy zuhanyzós fürdő van, míg az emeletre két háló és hozzájuk kapcsolódó szintén zuhanyzós fürdő került.

A ház jól felszerelt és teljesen hőszigetelt, hűtését-fűtését klíma berendezéssel oldottuk meg, melyet télre -a hangulat kedvéért is- a földszinten fatüzeléses kályhával egészítettünk ki. A kályha az eredeti fűtőtest felújítva, melyet körbeépítettünk és ugyanazzal a mintás hidegburkolat hátfallal emeltünk ki, amit a ház többi helyiségében is használtunk. Romantikus és ‘szükséges’ kelléke egy vidéki háznak.

A földszinten az előtér-konyha és a fürdők padlóján egységesen mintás hidegburkolat van.

A nappali-étkezőbe és az emeleti szobákba stílusosan fa hajópadló került, melyet saját kezűleg raktunk és festettünk le (fehérítettünk) és olajoztunk. Törekedtünk a természetes és környezetbarát anygaok használatára minden építési-felújítási fázisban. A konyha falburkolat korábbi felújításból megmaradt matt fehér 10×20-as metrócsempe, a fürdőkbe sima fehér matt 25×45-ös lap került.
A földszinten visszállítottuk a parasztfödémet, az emeleten a plafon a ferde tetősíkig lambériát kapott.

A berendezések meglévő (tálaló), helyi mestermunkák (lépcső vasszerkezet, kazettás beltéri ajtó), barátoktól kapott (emeleti könyvespolc), antik kereskedőtől (láda, lépcsőlapok) vagy marketplace-ről (étkező székek, tolóajtó) vadászott darabok, de vannak saját készítésűek (dohányzóasztal, íves ablak spalettái) is, újakkal (étkező asztal, ágyak, szőnyegek, kanapé, lámpák) kiegészítve.

Az emeleti ablakokat a homlokzatra helyeztük el. Sokkal világosabbak a szobák, stílusban is jobban passzolnak. Kihívás volt a háromszög nyílászárókra árnyékolót tervezni-készíteni. Erre egyedileg hajlíttattunk karnist és varrtuk a függönyöket.

A ház finn szaunával, jakuzzival, kültéri fedett pados terasszal rendelkezik, melyek minden évszakban időjárástól függetlenül használhatóak.

Erdei romantikus szállás pároknak családoknak dézsával jakuzzival és szaunával.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük