HÁZIREND

A kapu és a ház zárása
Távozáskor és éjszakára zárjátok be a kaput és a házat!

Berendezési tárgyak használata
Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használjátok!
A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, törölköző, köntös, TV stb.) ne vigyétek ki a kertbe. A kültéri bútorokhoz tartozó párnákat és egyéb eszközöket esős időben és éjszakára ne hagyjátok a kertben vagy a teraszon.
Kérjük, jelezzétek, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt.
Amennyiben véglegesen vagy ideiglenesen elhagyjátok a házat, zárjátok be az ajtót és az ablakokat! Feltétlenül kapcsoljátok le a világítást, az elektromos eszközöket – beleértve a klímát is, és zárjátok el a csapokat.
Tisztelettel megkérünk benneteket, hogy a falfelületre ne kenjétek fel a rovarokat!

BBQ grill
A ház mellett faszénnel/gázzal üzemelő grill berendezést helyeztünk el. Ezt kizárólag 18 éven felüli személy üzemelheti be. Használat után minden esetben oltsátok el a tüzet/zárjátok el a gázpalackot!

Biztonsági kamera/riasztó
A vendégházaink kertjében (vagyonvédelmi célt szolgáló) biztonsági kamera van telepítve, amely a bejáratot, a kaput, a parkolót és a kertet figyeli.

Dézsafürdő
A dézsafürdőt fával tudjátok felfűteni, melynek ideje kb. 4-6 óra hosszat vesz igénybe a kinti hőmérséklet függvényében. A fűtéshez szükséges fát a dézsa melletti tűzifa tároló részben találjátok.
Vigyázat, csúszásveszély és égésveszély! A dézsafürdő csak saját felelősségre és teljes felelősségvállalás mellett használható a szóban elmondott és leírt használati utasítás betartása mellett. A dézsa használata előtt és után is a zuhanyzás kötelező!
A dézsában enni-inni, egyéb fürdővizet szennyező tevékenységet folytatni tilos!
Amennyiben nem tartják be a higiénikus használatra való előírást, külön vízcsere költsége 30 000 Ft/alkalom.
Gyermekek kizárólag szülői felügyelettel, a szülők felelősségére használhatják.
A medencében 100 cm a vízmélység, a kisebb gyermekekre fokozottan ügyeljenek!

Dohányzás, gyertya
Az épületben, az erkélyen és a hátsó fa teraszon dohányozni (e-cigi és IQOS-re is vonatkozik), valamint füstölőt, gyertyát, mécsest használni tilos. Amennyiben dohányzol, azt a tűzrakóhely vagy a hamutálak (kijelölt dohányzóhely) környékén teheted meg.
Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket, használt gyufát ne dobjátok el a kertben.

Elektromos áram
Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy zártkerti ingatlanon pihentek. Az áram szolgáltatás korlátozott, ezért (fenntarthatósági és környezetvédelmi okokból is) kérünk benneteket, az elektromos berendezéseket és gépeket ennek tudatában használjátok! Ne működtessetek egyszerre nagyteljesítményűeket, például jakuzzi és szauna.

Étkezés
A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget vagy a pergolás-pados teraszt használjátok, a szobában ne étkezzetek! A mikrohullámú sütőbe ne tegyetek be fémet tartalmazó tárgyat!

Erkélyek, korlátok, ablakok, lépcsők
Tilos felülni, felállni, felmászni, felkapaszkodni, stb. a ház területén található korlátokra és ablakokra! A lépcső fokozottan balesetveszélyes, ezért szabályosan kell rajta közlekedni!

Felelősség
A theCottAGE.hu (szállásadó) nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból, a Házirend megszegéséből származó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért, illetve az önhibáján kívül történt eseményekre vagy eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).
Amennyiben a bérelt szálláshelyen kárt okoztok, az okozott kárért teljes anyagi felelősséggel tartoztok.
A megállapított kárértéket távozáskor kötelesek vagytok megfizetni a szállásadónak. Ha a kárérték olyan összegű, hogy azt a távozáskor nem tudjátok kifizetni, akkor három banki munkanapon belül banki átutalással kötelesek vagytok azt teljesíteni a szállásadó számlájára. Vagyontárgyaitokért a szállásadó felelősséget nem vállal. Vendégeink panasztételi joga a szálláshelyről történő elutazással megszűnik.

Fűtés, meleg víz
A ház fűthető, illetve korlátlan meleg víz van. A környezetre való tekintettel kérjük, felelősségteljesen használjátok! A hűtő-fűtő légkondi mellett alternatív fűtésként elhelyezett fa tüzelésű kályha/kandalló télen a rendelkezésetekre áll. Soha ne hagyjátok őrizetlenül a tüzet, amíg nyitva van a kályha ajtaja! A rendelkezésre álló tűzifán/briketten és papíron kívül más anyagok pl. műanyag égetése a kályhában tilos!

Háziállat
A theCottAGE.hu jelenleg nem fogad háziállatot.

Jakuzzi
A használati útmutatót megtaláljátok a házban az információs prospektusban, de szívesen megmutatjuk a kezelését. Vigyázat, csúszásveszély! A jakuzzi csak saját felelősségre és teljes felelősségvállalás mellett használható a szóban elmondott és leírt használati utasítás betartása mellett. A jakuzzi használata előtt és után is a zuhanyzás kötelező!
A jakuzziban enni-inni, egyéb fürdővizet szennyező tevékenységet folytatni tilos!
Amennyiben nem tartják be a higiénikus használatra való előírást, külön vízcsere költsége 30 000 Ft/alkalom.
Gyermekek kizárólag szülői felügyelettel, a szülők felelősségére használhatják.
A medencében 70-80 cm a vízmélység, a kisebb gyermekekre fokozottan ügyeljenek!

Kerékpár
Mindenki saját felelősségére használhatja, kiskorúak épségéért a szüleik vagy az ott tartózkodó felnőttek tartoznak felelősséggel. Kérjük, ne vigyétek be a házba!

Kert
A kertet mi gondozzuk. Kérjük, vigyázzatok a növények és a kerti bútorok épségére!

Kulcs
A szálláshely elfoglalásának minősül a vendég(ek) részére történt kulcsátadás.
A vendég a kulcs átvételével és a szállás megtekintésével elfogadja a feltételeket.
Az átadott kulcsok, távirányítók esetleges elveszése esetén kötelesek vagytok haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Légkondícionáló
Kérjük, a klímaberendezést csak indokolt esetben használjátok! A berendezés működtetésekor az ablakokat, ajtókat zárjátok be!

Parkolás
Kérjük, autóitokkal ne hajtsatok fel a házhoz! Kérjük, hogy a féltetővel kialakított kocsibeállóban parkoljatok! A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.
A gépkocsikban elhelyezett értéktárgyakért, az udvarban parkoló gépkocsikban bekövetkezett károkért és az esetlegesen bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk!

Rend
A házat tisztán kapjátok meg, így kérjük, ügyeljetek a rendre, tisztaságra. A házban található berendezési tárgyakat kérjük, ne rendezzétek át! Ha másképp igénylitek az elhelyezést, kérjétek a segítségünket. Lehetőség van napi takarítást, illetve egy hétnél hosszabb tarkózkodás esetén törölköző/ágynemű cserét is kérni.

Szauna
A szaunát egyszerre ketten tudjátok használni, maximum 90 percig. A biztonsági idő után akárhányszor újraindíthatjátok. A felfűtési idő 40-60 perc az időjárás függvényében. Esős időben kérjük ne használjátok a kültéri szaunát. A szauna csak saját felelősségre, és teljes felelősségvállalás mellett használható a szóban elmondott, és leírt használati utasítás betartása mellett. Gyermekek kizárólag szülői felügyelettel használhatják.

Szállás
Az érkezés napján 15:00 órától 20:00 óráig tudjátok elfoglalni a szállást, a kijelentkezés napján pedig 10:00 óráig kell elhagynotok a házat. A házban a VENDÉGEM alkalmazásban bejelentett vendégek tartózkodhatnak illetve vehetik igénybe. Érkezéskor a adataitokat az okmányaitok alapján egyeztetjük, illetve a VENDÉGEM alkalmazásban beolvasással rögzítjük. Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el!

Szemét elhelyezése
A hulladékot szelektíven gyűjtjük! Kérjük, a műanyagot, alumíniumot és papírt az e célra kihelyezett sárga kukába helyezzétek, a háztartási szemetet a konyhában és a fürdőszobában található szemetesben tudjátok gyűjteni. Az üveget tegyétek a szemetes mellé!
A hamut a vödörbe, a cigarettacsikkeket szemeteszsákban a kukába dobjátok.

Televízió
Nem támogatjuk az elektromos kütyük használatát. A képernyő helyett sokkal szebb látvány a ház teraszán ülve a természetet bámulni, de végszükség esetén használhatjátok a tévét, a távirányítót megtaláljátok a szobában.

Tűzrakás, bográcsozás
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a tűzvédelmi szabályok betartásával.
(Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől való eltávolítása.)
Mielőtt otthagyjátok a tűzrakó helyet, kérjük, győződjetek meg afelől, hogy a tüzet valóban eloltottátok.

Wifi
A ház közösségi tereiben lehetőségetek van korlátlan FreeWifi használatára.
A belépéshez szükséges jelszót megtaláljátok a bejárati ajtó mellett a falon és vendégkönyvben.

Kellemes időtöltést, jó pihenést kívánunk!

Osszátok meg élményeiteket az @theCottAGE.hu Instagram oldalán, vagy értékeljetek minket Facebookon vagy Google-on, osszátok meg véleményeteket vendégkönyvünkben!

The Cottage Hu logó

TheCottageHU -Várhegy
NTAK: MA22036505 és MA22037400
7090 Tamási, Várhegy u.31/A és Tuskós u.26/A
24H ügyelet: Andok Zsuzsanna +36 20 772 8166